Weekend in België

10 prachtige plekken in de Ardennen

De Belgische Ardennen staan bekend om hun betoverende landschappen, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte bossen. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de 10 mooiste plekjes van deze charmante regio, die elk hun unieke karakter en aantrekkingskracht hebben.

Durbuy: Het kleinste stadje ter wereld

Durbuy is een pittoresk stadje dat wordt gekenmerkt door smalle straatjes, oude gebouwen en gezellige pleinen. Met zijn middeleeuwse uitstraling en charmante sfeer is het geen wonder dat Durbuy vaak wordt bestempeld als het kleinste stadje ter wereld.

La Roche-en-Ardenne: Historische pracht aan de Ourthe

Gelegen aan de oevers van de rivier de Ourthe, biedt La Roche-en-Ardenne een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en historische pracht. Het imposante kasteel op de heuveltop en de schilderachtige brug over de rivier maken deze plek onvergetelijk.

Bastogne: Getuigenis van de Tweede Wereldoorlog

Bastogne is bekend om zijn rol tijdens de Slag om de Ardennen in 1944. Het Bastogne War Museum en de indrukwekkende Mardasson Memorial getuigen van het heldendom en de ontberingen die hier hebben plaatsgevonden.

Han-sur-Lesse: Grotten en natuurpracht

De Grotten van Han zijn een van de bekendste attracties in de Ardennen. Bezoekers kunnen afdalen in de ondergrondse wereld en getuige zijn van indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Boven de grond biedt het Wildpark een kans om wilde dieren in een natuurlijke omgeving te bewonderen.

Rochefort: Abdij en trappistenbier

Rochefort staat bekend om zijn trappistenbier, gebrouwen in de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy. Het charmante stadje straalt rust uit, en een bezoek aan de abdij geeft inzicht in de monastieke tradities en het brouwproces van het beroemde Rochefort-bier.

Spa: Wellness en historische grandeur

Spa, beroemd om zijn geneeskrachtige bronnen, biedt niet alleen wellnessmogelijkheden maar ook een rijke geschiedenis. De oude badhuizen en statige architectuur dragen bij aan de grandeur van deze stad.

Ninglinspo: Betoverende wandeling langs de rivier

De Ninglinspo is de enige bergrivier in België en staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid. Een wandeling langs de met stenen omzoomde oevers en door het bos biedt een betoverende ervaring.

Coo: Natuurlijke waterval en Plopsa Coo

De watervallen van Coo zijn een natuurlijke pracht en vormen een populaire bestemming. Daarnaast herbergt Coo het attractiepark Plopsa Coo, wat het tot een ideale plek maakt voor gezinnen.

Vielsalm: Meren en folklore

Vielsalm, omgeven door meren en bossen, is doordrenkt van folklore en traditie. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en geschiedenis, met het opmerkelijke Kasteel van Vielsalm als een hoogtepunt.

Bouillon: Middeleeuws karakter aan de Semois

Bouillon, gelegen aan de Semois, ademt middeleeuwse sfeer. Het imposante Bouillon Kasteel domineert de stad en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de regio.

Weekend Ardennen is altijd een goed idee

De Belgische Ardennen bieden een schat aan prachtige plekjes die de natuurlijke, historische en culturele rijkdom van deze regio weerspiegelen. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, historische verkenningen of gewoon wilt genieten van de rust en schoonheid van de natuur, de Ardennen hebben voor elk wat wils. Stiekem maakt het ook niet veel uit waar men precies iets boekt, in de omgeving valt altijd wel iets te beleven. Onze belangrijkste tip: de Ardennen met kinderen, want buitenlucht is voor iedereen gezond.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *