Weekend in België

10 Romantische plekjes in België

Wie denkt aan de stad der liefde, denkt spontaan aan het romantische Parijs. Uiteraard hoeft men het buitenland niet te bezoeken om romantischt te wezen. Ook in ons eigen land is er voldoende liefde aanwezig. België, met zijn charmante steden, pittoreske dorpjes en prachtige natuurlijke landschappen, biedt tal van romantische plekjes die perfect zijn voor stellen die op zoek zijn naar een intieme en liefdevolle ervaring. Of je nu houdt van historische architectuur, schilderachtige parken of gezellige restaurants, België heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de meest romantische plekjes in het land.

1. Brugge: Het Venetië van het Noorden

Brugge, een van de meest romantische steden van België, staat bekend om zijn sfeervolle grachten, middeleeuwse architectuur en geplaveide straatjes. Wandel hand in hand langs de grachten, bewonder de historische gebouwen en geniet van een boottocht bij zonsondergang. Het Belfort van Brugge biedt een adembenemend uitzicht over de stad en is een perfecte plek voor een romantisch moment.

Lees: romantische hotels in Brugge

2. Gent: Historische pracht

Gent, met zijn indrukwekkende kastelen en middeleeuwse charme, is een romantische bestemming bij uitstek. Bezoek het Gravensteen, een middeleeuws kasteel in het hart van de stad, en wandel langs de schilderachtige grachten. De verlichte bruggen en historische gebouwen geven Gent ’s avonds een betoverende sfeer. De Graslei en Korenlei, met hun prachtige gevels, bieden een idyllische setting voor een romantische avondwandeling.

Lees: romantisch in Gent

3. Dinant: Langs de Maas

Dinant, gelegen langs de oever van de Maas, is een klein stadje met een romantische uitstraling. De imposante Citadel, hoog boven de stad, biedt een panoramisch uitzicht over de Maasvallei. Wandel langs de kade, bewonder de kleurrijke huisjes en geniet van een boottocht op de Maas. ’s Avonds verlichten de lichten van de stad de rivier en creëren een magische ambiance.

4. Het Zoniënwoud: Natuurlijke romantiek

Voor koppels die van de natuur houden, is het Zoniënwoud een ideale bestemming. Dit uitgestrekte bos, gelegen nabij Brussel, biedt rustige wandelpaden, pittoreske vijvers en prachtige groene omgevingen. Samen wandelen door de rustige bossen en genieten van de frisse lucht kan een intieme ervaring zijn. Picknicken temidden van de natuur voegt een vleugje romantiek toe aan de dag.

5. Spa: Romantiek in de Ardennen

Spa, gelegen in de prachtige Ardennen, staat bekend om zijn thermale baden en charmante omgeving. Verken samen de schilderachtige straatjes van het stadje, bezoek de Thermen van Spa voor ontspanning, en geniet van de natuurlijke schoonheid van de Ardennen. ’s Avonds biedt het sfeervolle verlichte centrum van Spa een romantische ambiance voor een diner voor twee.

6. Het Burreken: Verborgen parel

Het Burreken, gelegen in de Vlaamse Ardennen, is een minder bekende maar absoluut romantische plek. Dit natuurgebied biedt prachtige wandelpaden langs groene heuvels, pittoreske beekjes en weelderige bloemenvelden. Het rustige en afgelegen karakter van Het Burreken maakt het een ideale plek voor stellen die op zoek zijn naar een intieme ontsnapping.

7. Leuven: Studentenstad vol charme

Leuven, bekend om zijn levendige studentensfeer en historische architectuur, heeft ook een romantische kant. Bezoek samen de Grote Markt met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk. De Oude Markt, ook wel “de langste toog van de wereld” genoemd vanwege de vele cafés, is ’s avonds prachtig verlicht en biedt een gezellige sfeer voor een romantisch drankje.

8. Het Atomium en het Atomiumpark: Futuristische romantiek

Voor een unieke romantische ervaring is een bezoek aan het Atomium en het omliggende park in Brussel een aanrader. Het opvallende Atomium is een icoon van moderne architectuur en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Samen wandelen door het Atomiumpark, met zijn groene zones en moderne kunstwerken, kan een eigentijdse en romantische ervaring zijn.

9. Kasteel van Modave: Koninklijk romantisch

Het Kasteel van Modave, gelegen in de provincie Luik, is een prachtig kasteel omringd door groene tuinen en bossen. Samen dwalen door de kamers van het kasteel en wandelen in de goed onderhouden tuinen kan een romantische reis terug in de tijd zijn. Het kasteel, met zijn elegante architectuur, biedt een sfeervolle setting voor stellen.

10. De Belgische Kust: Zee en romantiek

Voor koppels die van de zee houden, biedt de Belgische kust kilometers aan prachtige stranden en schilderachtige badplaatsen. Wandelen langs het strand bij zonsondergang, genieten van een romantisch diner met uitzicht op de zee, en ontspannen in een van de vele gezellige strandpaviljoens zijn enkele van de romantische activiteiten die de Belgische kust te bieden heeft.

Romantiek in België

In België is de romantiek te vinden in de rijke geschiedenis, de betoverende natuur en de bruisende stadscentra. Of je nu kiest voor een rustige wandeling in de natuur, een historische ontdekkingstocht door een stad of een ontspannen dag aan zee, België biedt een scala aan romantische plekjes die de harten van koppels zullen veroveren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *