Weekend in België

Met kinderen a

Antwerpen is een prachtige stad met veel te bieden voor gezinnen met kinderen. Hier zijn 10 tips om ervoor te zorgen dat je een geweldige tijd hebt tijdens je bezoek aan deze bruisende Belgische stad.

  1. Zoo Antwerpen: Begin je reis met een bezoek aan de oudste dierentuin van België, de Zoo Antwerpen. Kinderen zullen genieten van het zien van verschillende dieren, waaronder olifanten, leeuwen en pinguïns. Er zijn ook speelzones en interactieve tentoonstellingen om hun nieuwsgierigheid te prikkelen.
  2. MAS | Museum aan de Stroom: Het Museum aan de Stroom is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar het biedt ook boeiende tentoonstellingen die geschikt zijn voor alle leeftijden. Er zijn interactieve displays die de maritieme geschiedenis van Antwerpen tot leven brengen, en het panoramisch uitzicht vanaf het dak is adembenemend.
  3. Speelgoedmuseum: Neem een duik in de nostalgie in het Speelgoedmuseum. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie speelgoed, variërend van antiek tot modern. Kinderen kunnen hands-on ervaringen opdoen en zelfs enkele van de tentoongestelde items uitproberen.
  4. Stadspark: Ontsnap aan de drukte van de stad en breng wat ontspannen tijd door in het Stadspark. Er zijn speeltoestellen, vijvers met eenden en prachtige groene grasvelden waar kinderen kunnen rennen en spelen.
  5. Aquatariu​m Antwerpen: Voor een onderwateravontuur kun je het Aquarium van Antwerpen bezoeken. Bewonder kleurrijke vissen, zeepaardjes en zelfs haaien in de indrukwekkende tanks. Er zijn educatieve presentaties en interactieve activiteiten die de kinderen zeker zullen boeien.
  6. Red Star Line Museum: Duik in de geschiedenis van migratie in het Red Star Line Museum. Het museum vertelt het verhaal van miljoenen mensen die naar Amerika reisden in de hoop op een beter leven. Interactieve displays en verhalen maken de geschiedenis toegankelijk voor kinderen.
  7. Chocolate Nation: België staat bekend om zijn heerlijke chocolade, en in Chocolate Nation kunnen kinderen en volwassenen alles leren over het chocolademaken. Het museum biedt zelfs proeverijen, waardoor het een zoete stop is voor het hele gezin.
  8. Middagje shoppen op de Meir: De Meir is de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen en biedt talloze mogelijkheden om te winkelen. Terwijl jij je tegoed doet aan winkelen, kunnen de kinderen genieten van de speciale kinderboetieks en misschien zelfs een ijsje pakken.
  9. Pannenkoekenboot: Maak een unieke ervaring mee op de Schelde met de Pannenkoekenboot. Terwijl je geniet van heerlijke pannenkoeken, kunnen de kinderen genieten van het uitzicht op de stad vanaf het water.
  10. Dinomuseum at the Zuid: Als je kinderen dol zijn op dinosaurussen, mag je het Dinomuseum aan het Zuid niet missen. Hier komen prehistorische tijden tot leven met indrukwekkende replica’s en educatieve tentoonstellingen.

In Antwerpen is er voor elk gezinslid iets te ontdekken en te genieten. Of het nu gaat om culturele attracties, speeltuinen of lekkernijen, deze tips zullen ervoor zorgen dat jullie een onvergetelijke tijd hebben in deze prachtige stad.