Weekend in België

Top 10

Antwerpen, een bruisende stad in België, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, artistieke erfgoed, mode en heerlijk eten. Hier zijn de top 10 dingen die je kunt doen tijdens een citytrip naar Antwerpen:

Zeker doen tijdens een weekend Antwerpen

 1. Het Museum aan de Stroom (MAS): Begin je ontdekking van Antwerpen bij het MAS, een architectonisch opvallend museum aan de rivier de Schelde. Hier duik je in de geschiedenis van Antwerpen en zijn rol als wereldhaven. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf het dakterras.
 2. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal: Bezoek de majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de grootste gotische kerk van de Lage Landen. Bewonder kunstwerken van meesters zoals Rubens en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de toren na een beklimming van meer dan 500 treden.
 3. Het Rubenshuis: Ontdek het voormalige huis en atelier van de beroemde Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens. Het Rubenshuis herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en meubels uit de 17e eeuw.
 4. De Grote Markt: Wandel over de Grote Markt, omringd door historische gildehuizen. Hier vind je het stadhuis en de Brabofontein. Het plein is levendig, vooral tijdens evenementen en marktdagen.
 5. Het Modemuseum (MoMu): Antwerpen staat bekend als een modestad en het Modemuseum, of MoMu, geeft je inzicht in de modegeschiedenis van de stad. Ontdek tentoonstellingen die de evolutie van de Belgische mode laten zien, met bijzondere aandacht voor de Antwerpse Zes.
 6. Het Red Star Line Museum: Leer over de migratiegeschiedenis van Antwerpen in het Red Star Line Museum. Dit museum vertelt de verhalen van de miljoenen emigranten die vanuit Antwerpen naar Amerika vertrokken tijdens de hoogtijdagen van de Red Star Line.
 7. Het Museum voor Schone Kunsten (KMSKA): Bezoek het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, dat een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit de 14e tot de 20e eeuw herbergt. Bewonder werken van kunstenaars zoals Van Dyck, Jordaens en Bosch.
 8. Het Steen: Verken het middeleeuwse kasteel Het Steen, dat langs de Schelde ligt. Het is het oudste gebouw in Antwerpen en biedt inzicht in de rijke geschiedenis van de stad. Geniet van het uitzicht op de rivier en de skyline.
 9. Wandeling langs de Scheldekaaien: Maak een ontspannen wandeling of fietstocht langs de Scheldekaaien. Dit is een ideale manier om te genieten van de rivier, de architectuur en de sfeer van de stad. Stop onderweg voor een drankje op een van de terrassen.
 10. Antwerpse Zoo: Breng een bezoek aan de Antwerpse Zoo, een van de oudste dierentuinen ter wereld. Ontdek de prachtige dieren, zoals olifanten, gorilla’s en leeuwen, in een groen en goed onderhouden park in het hart van de stad.
 11. Eten en drinken: Proef de heerlijke culinaire hoogstandjes van Antwerpen. Geniet van Belgische frietjes, mosselen, chocolade en natuurlijk Belgisch bier. Antwerpen heeft ook een levendige culinaire scene met talloze restaurants en cafés waar je lokale en internationale gerechten kunt proeven.

Antwerpen is een stad die de perfecte mix biedt van historische charme, culturele rijkdom en eigentijdse flair. Of je nu door de oude straten slentert, geniet van kunst in wereldklasse bewondert of proeft van de lokale lekkernijen, Antwerpen zal je betoveren met zijn veelzijdigheid en gastvrijheid. Vergeet niet om ook wat tijd door te brengen in de diverse wijken van de stad, zoals het hippe Zuid of het gezellige Eilandje, om de unieke sfeer van Antwerpen volledig te ervaren.