Weekend in België

Bouillon

We vallen meteen met de deur in huis en melden dat een vakantie doorbrengen in de Belgische Ardennen een prachtig idee is. Het maakt dan eigenlijk niet echt uit waar men logeert, want in de buurt valt altijd wel een hoop te beleven. Uiteraard kan men een weekend in Bouillon logeren.

Weekendje Bouillon

Bouillon is een prachtige stad in de Ardennen, gelegen in het zuiden van België. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, sprookjesachtige kasteel en prachtige natuur. Als toeristische bestemming biedt Bouillon een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die uw weekend onvergetelijk zullen maken.

Kasteel van Bouillon en andere hoogtepunten

Het hoogtepunt van Bouillon is zonder twijfel het middeleeuwse kasteel, dat majestueus uitkijkt over de stad en de rivier de Semois. Het kasteel dateert uit de 8e eeuw en is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in België. Je kunt een rondleiding maken door de verschillende kamers, torens en gangen en zo meer te weten komen over de fascinerende geschiedenis van het kasteel en de regio. Vanaf de top van het kasteel heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende natuur.

Naast het kasteel is er nog veel meer te ontdekken in Bouillon. De stad zelf heeft een charmant historisch centrum met gezellige straatjes, traditionele huizen en leuke winkeltjes. Het is een genot om hier rond te dwalen en te genieten van de sfeer. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Saint-Pierre-kerk, een prachtige gotische kerk uit de 16e eeuw.

Wat Bouillon echt bijzonder maakt, is de prachtige natuur rondom de stad. De Ardennen zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en outdooractiviteiten. Je kunt eindeloos wandelen en fietsen in de groene heuvels, genieten van het uitzicht op de rivier de Semois en picknicken in een van de vele parken en tuinen. Daarnaast zijn er verschillende avontuurlijke activiteiten mogelijk, zoals kajakken op de Semois, mountainbiken door de bossen en rotsklimmen op de kliffen.

Een ander hoogtepunt van Bouillon is het dierenpark “Entre Ferme et Forêt“. Hier kunt u verschillende dieren in hun natuurlijke omgeving bewonderen, waaronder wolven, lynxen, en herten. Het park is educatief en leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Ardennen bezoeken met kinderen? Zeker doen.

Natuurlijk wil je tijdens je weekend in Bouillon ook genieten van lekker eten en drinken. De stad heeft een breed scala aan restaurants en cafés waar je kunt proeven van lokale specialiteiten, zoals wild, forel en de beroemde Ardense ham. Vergeet ook niet om een lokaal Belgisch biertje te proeven, want België staat bekend om zijn biercultuur.

Vakantie in de Ardennen?

Kortom, een weekend in Bouillon is een perfecte combinatie van geschiedenis, natuur, avontuur en culinair genot. Of je nu wilt wandelen, het kasteel wilt verkennen, wil genieten van een mooi uitzicht of gewoon wilt ontspannen in een gezellig café, Bouillon heeft voor iedereen iets te bieden. Dus pak je spullen en ga op avontuur in deze prachtige stad in de Ardennen. Je zult er geen spijt van krijgen.