Weekend in België

Bezoek aan Belgisch Limburg

Een weekend in Limburg, België, biedt een diverse mix van cultuur, natuur, culinaire ervaringen en ontspanning. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je verblijf. Uiteraard is onderstaande best selectief en worden vele interessante zaken niet behandeld. Wat men moet onthouden van Limburg? Zeker een (familie)weekend waard.

Dag 1: Verken de Stad Hasselt

 1. Jenevermuseum: Begin je weekend in Hasselt met een bezoek aan het Jenevermuseum. Ontdek de geschiedenis van jenever, een traditioneel Belgisch distillaat, en proef enkele lokale varianten.
 2. Modemuseum Hasselt: Breng een bezoek aan het Modemuseum, waar je de evolutie van mode door de jaren heen kunt bewonderen. De tijdelijke tentoonstellingen zorgen voor een boeiende ervaring voor modeliefhebbers.
 3. De Grote Markt: Wandel door de gezellige straten en maak een stop op de Grote Markt. Hier vind je talloze terrasjes en winkels. Geniet van een hapje en een drankje terwijl je de sfeer van de stad opsnuift.
 4. Japanse tuin: bezoek de indrukwekkende tuin net buiten het centrum.

Dag 2: Natuur en Rust

 1. Nationaal Park Hoge Kempen: Reserveer de tweede dag voor de natuur. Bezoek het Nationaal Park Hoge Kempen en verken de uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van de vele routes die het park te bieden heeft.
 2. Fietsen langs het Albertkanaal: Huur een fiets en volg het Albertkanaal. Het is een ontspannen manier om de natuur te verkennen terwijl je langs het schilderachtige kanaal fietst.
 3. C-Mine en Terhills Cablepark: Sluit de dag af met een bezoek aan C-Mine in Genk, een creatieve en culturele site. Als je van avontuur houdt, overweeg dan het Terhills Cablepark voor watersportplezier.

Dag 3: Culturele Duik en Culinaire Verwennerij

 1. Alden Biesen: Rijd naar Bilzen en ontdek het imposante kasteel Alden Biesen. Wandel door de prachtige tuinen en leer meer over de rijke geschiedenis van deze historische plek.
 2. Fietsen door fruitgaarden: Limburg staat bekend om zijn fruitteelt. Huur een fiets en verken de schilderachtige fruitgaarden, vooral in de bloesemtijd als de boomgaarden in volle pracht staan.
 3. Culinaire Verwennerij: Sluit je weekend af met een culinair avontuur. Limburg heeft een uitstekende reputatie op het gebied van gastronomie. Probeer lokale specialiteiten, zoals Limburgse vlaai, asperges, en natuurlijk, Belgisch bier.
 4. Relax in Thermae 2000: Wil je ontspannen? Overweeg een bezoek aan Thermae 2000 in Valkenburg, net over de Nederlandse grens. Geniet van de thermale baden en spa-faciliteiten voor de ultieme ontspanning.

Weekendje in Limburg

Limburg, met zijn combinatie van cultuur, natuur en gastronomie, biedt een boeiende bestemming voor een weekendje weg. Of je nu actief wilt zijn in de natuur, de lokale cultuur wilt ontdekken of gewoon wilt ontspannen, Limburg heeft voor elk wat wils.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *