Weekend in België

Romantisch weekend

Tijd voor jezelf en voor jouw partner vinden in deze vluchtige maatschappij is soms eens noodzakelijk. Een romantisch uitje plannen is dan een goed idee. Brugge staat gekend als een plaats van romantiek. Een uitstap naar de mooiste stad van België is dus eigenlijk reeds romantisch, maar men kan het nog extra romantiseren door wat zaken te ondernemen. In dit artikel reiken we je enkele tips aan om een extra romantisch weekend Brugge te plannen.

Romantiek in Brugge

  1. Verblijf in een charmant hotel: Brugge heeft tal van mooie hotels die perfect zijn voor een romantisch weekend. Kies een hotel met een rustige en romantische sfeer, bij voorkeur gelegen in het historische centrum van de stad. Een kamer met wat leuke faciliteiten helpt ook natuurlijk. Uiteraard heeft dit zijn invloed op de prijs. Een charmant, romantisch hotel hoeft helemaal geen stukken van mensen te kosten. Voorzie bij aankomst zelf een glaasje champagne en er werd meteen een romantisch sfeertje gecreëerd.
  2. Maak een romantische wandeling door de stad: Brugge staat bekend om zijn prachtige architectuur en schilderachtige grachten. Verken de stad hand in hand en geniet van de romantische sfeer. Naar het einde van het jaar toe (vanaf eind november / begin december) kan men de Kerstmarkt opmerken in de stad. Over het algemeen is de stad dan mooi verlicht.
  3. Geniet van een boottochtje door de grachten: Stap aan boord van een romantische boot en vaar door de sfeervolle grachten van Brugge. Het uitzicht op de oude gebouwen is adembenemend en het is de perfecte manier om samen tijd door te brengen.
  4. Bezoek het Minnewaterpark: Dit park is een populaire plek voor stelletjes. Wandel hand in hand door de mooie tuinen en langs het romantische Minnewatermeer. Dit is een van de meest romantische plekjes in Brugge. Ga samen op het Minnewaterbrugje staan en bewonder het uitzicht op het Minnewater.
  5. Ga op een chocoladetour: Brugge staat bekend om zijn heerlijke chocolade, dus waarom niet samen een chocoladetour doen? Bezoek verschillende chocolatiers en proef de lekkerste chocolade samen. Een bezoek aan het chocolademuseum is ook een leuke uitstap.
  6. Bezoek het romantische Begijnhof: Het Begijnhof van Brugge is een oase van rust en is perfect voor een romantische wandeling. Bewonder de mooie huizen en tuinen en geniet van de serene sfeer.
  7. Proef lokale lekkernijen op de markt: Bezoek de markt van Brugge en proef allerlei lokale lekkernijen zoals wafels, frieten en Belgisch bier. Geniet van een gezellige picknick samen op een bankje in het park.
  8. Maak een ritje in een paardenkoets: Voel je als een prins en prinses en maak een romantisch ritje in een paardenkoets. Laat je door de chauffeur langs de mooiste plekjes van Brugge leiden.
  9. Sluit de avond af met een romantisch diner: Brugge heeft tal van romantische restaurants waar je samen kunt genieten van een heerlijk diner. Kies een restaurant met kaarslicht en een knusse sfeer voor een romantische afsluiting van de dag.
  10. Aanschouw de prachtige zwanen van Brugge.

Naar Brugge?

Uiteraard kan men ook perfect een romantische tijd beleven in een andere stad. Het hoeft natuurlijk geen betoog dat Brugge daadwerkelijk een prachtstad is en dat een bezoekje altijd aangeraden wordt. Bovenstaande tips kunnen zeker en vast helpen, maar uiteindelijk zal het creëren van een romantische toets tijdens een weekendje altijd zelf moeten gebeuren. De belangrijkste tip van allemaal: boek een hotel in het centrum van Brugge en beleef een leuke tijd met de geliefde.