Weekend in België

Top 10


Een citytrip naar Brugge, het “Venetië van het Noorden,” belooft een betoverende reis door kronkelende steegjes, middeleeuwse architectuur en romantische grachten. Hier zijn tien must-do activiteiten om het meeste uit je verblijf in deze betoverende stad in België te halen:

Top 10 tijdens een weekendje Brugge

  • Belfort van Brugge: Begin je verkenning van Brugge met een bezoek aan het Belfort, een indrukwekkende klokkentoren die uitkijkt over de Grote Markt. Beklim de smalle trappen voor een adembenemend uitzicht op de stad en haar omgeving.
  • Markt en Burg: Verken de Grote Markt en de Burg, twee van de belangrijkste pleinen van Brugge, omringd door prachtige historische gebouwen. Bewonder het stadhuis op de Burg en geniet van de sfeer van deze levendige centra.
  • Begijnhof: Ontsnap aan de drukte en bezoek het vredige Begijnhof, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Deze charmante oase van rust omvat witgekalkte huisjes en een prachtige tuin, perfect voor een ontspannen wandeling.
  • Boottocht op de Reien: Verken de grachten van Brugge tijdens een ontspannen boottocht op de Reien. Deze schilderachtige tocht biedt een uniek perspectief op de stad en haar indrukwekkende architectuur.
  • Het Brouwerijmuseum: Duik in de rijke biercultuur van België door een bezoek te brengen aan het Brouwerijmuseum. Ontdek de geschiedenis van het brouwen in Brugge en geniet van proeverijen van lokale bieren.
  • Chocolademuseum Choco-Story: België staat bekend om zijn heerlijke chocolade, en in Brugge kun je meer te weten komen over dit ambacht in het Chocolademuseum Choco-Story. Ervaar de kunst van chocolademaken en proef verschillende lekkernijen.
  • Het Minnewaterpark: Maak een romantische wandeling door het Minnewaterpark, ook bekend als het “Lake of Love”. Dit idyllische park met zijn prachtige meer, omgeven door bomen en zwanen, is een perfecte plek voor een rustig moment.
  • Het Groeningemuseum: Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het Groeningemuseum een must. Ontdek de Vlaamse Primitieven en andere meesterwerken die de rijke artistieke geschiedenis van Brugge weerspiegelen.
  • Frietmuseum: Duik in een andere Belgische culinaire traditie door het Frietmuseum te bezoeken. Leer alles over de geschiedenis van frietjes, van aardappel tot heerlijk knapperige friet, en geniet van een smakelijke traktatie.
  • Diamantmuseum: Ontdek de schitterende wereld van diamanten in het Diamantmuseum. Leer over de diamantindustrie en bewonder prachtige juwelen in deze fascinerende tentoonstelling.

Weekendje Brugge

Brugge is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en romantiek, en deze activiteiten bieden slechts een glimp van wat deze betoverende bestemming te bieden heeft. Of je nu geniet van een boottocht door de grachten, de middeleeuwse architectuur bewondert of jezelf verwent met Belgische lekkernijen, Brugge zal je zeker betoveren met zijn unieke charme en tijdloze schoonheid. Vergeet niet om ook gewoon door de geplaveide straten te dwalen en de verborgen juweeltjes van de stad te ontdekken.

Bovenstaande top 10 is natuurlijk subjectief. Wandel rond en geniet van de kleine dingen. In Brugge is ook een toeristische dienst aanwezig en daar zijn wandelkaarten en informatie beschikbaar. Haal het beste uit uw romantisch weekendje Brugge en probeer op voorhand al wat tickets te scoren. Op sommige dagen is het best druk in de stad en het zou dan zonde zijn om het Belfort niet te kunnen beklimmen wegens geen tickets meer voorradig. Een beetje voorbereiding kan dus geen kwaad.