Weekend in België

Een weekendje La Roche

De Belgische Ardennen zijn een geliefkoosde bestemming voor menig Vlamingen tijdens een weekendje weg. Het zijn de groene heuvels, de bossen, de prachtige natuur en de pittoreske stadjes die de streek zo geliefd maken. Grootsteden kan men er niet vinden, maar dat is ook helemaal niet nodig. Durby, La-Roche-en-Ardenne, Marche en Bouillon zijn voorbeelden van plaatsen die best gekend zijn. La Roche-en-Ardenne is een perfecte plek voor een weekend. Het stadje ligt omgeven door een prachtige natuur. Groot is de plek niet, maar door het kasteel voelt het zeker wel groots aan. We sommen even op wat er zoal te beleven valt tijdens een uitje richting La Roche:

Een weekend naar La Roche? Enkele tips

  • Bezoek het kasteel van La Roche-en-Ardenne: Verken dit middeleeuwse kasteel en leer meer over de geschiedenis van de regio. Zo’n kasteel voelt altijd een beetje mythisch aan. Op bepaalde tijdstippen kan men er een heuse vogelshow waarnemen. Interessant om eens bepaalde roofvolgels van dichtbij te bewonderen.
  • Ga kajakken op de rivier de Ourthe: Geniet van een avontuurlijke dag op het water en zie La Roche vanuit een ander perspectief. Zo’n kajaktochtje hoort stiekem altijd bij een weekend Ardennen.
  • Maak een wandeling in het Parc à Gibier: In dit dierenpark kunt u verschillende diersoorten van dichtbij bekijken en meer leren over de lokale fauna. Het park is betalend, maar aan de ingang van het park is er een gratis speeltuin alwaar kinderen zich kunnen uitleven. In het wildpark kan men onder andere herten, everzwijnen, wolven en herten bewonderen.
  • Breng een bezoek aan het Musée de la Bataille des Ardennes: Leer over de Slag om de Ardennen die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog in dit museum.
  • Verken de Grotten van Hotton: Breng een bezoek aan deze indrukwekkende grotten en bewonder de stalactieten en stalagmieten. De prachtige natuur eens ondergronds gaan bewonderen.
  • Ga mountainbiken in de omgeving: La Roche is omgeven door prachtige natuur en biedt veel mogelijkheden voor mountainbiken. Ook op het gebied van wandelingen is het een waar paradijs. Op het internet kan men veel routes vinden, maar ook in de dienst toerisme zijn er verschillende plannetjes aanwezig. Wij raden alvast aan om een paar goede wandelschoenen mee te nemen. Bij zo’n weekend La Roche horen nu eenmaal een hoop stapkilometers.

La Roche is dan wel een aardige plek en zeker interessant in het kader van het weekend, maar eigenlijk kan men zowat overal vertoeven tijdens een uitje naar het groene deel van België. In de buurt valt zowat altijd wel wat te beleven. De Ardennen, dat is altijd vakantie!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *