Weekend in België

Familieweekend Kasterlee

In België kan men eigenlijk overal wel een vakantie plannen. Binnen een kleine straal van elke plek merkt men wel een accommodatie op. Geen gebrek aan vakantiehuizen in het kleine landje. Vele plekken doen geen belletje rinkelen, maar zijn wel noemenswaardig in het kader van een weekend. Voor een familieweekend met een hoop jonge kindjes (0-5 jaar) trokken wij eens naar Kasterlee.

Familieweekend naar Kasterlee

Kasterlee, gelegen in de Belgische provincie Antwerpen, is een schilderachtige plek met verschillende activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Hier zijn enkele suggesties voor dingen die je kunt doen in en rond Kasterlee:

  • Kabouterberg: Kasterlee staat bekend om de Kabouterberg, een leuke plek voor kinderen. Het is een avontuurlijk speelbos waar kinderen kabouters kunnen ontmoeten en verschillende speeltoestellen kunnen verkennen. Het padje loopt door een bos en is best uitdagend voor de jonge beentjes. Het bos dat gelegen is op de Kempense Heuvelrug is al generaties lang bezeten door deze kleine kabouters. De ideale uitstap voor kinderen tussen de 3 en 7 jaren oud. Tijdens de schoolvakanties kan men ook deelnemen aan dagvertellingen.
  • Slapende Reus: Een toeristisch project in natuurgebieden Zwarte berg, Hoge Mouw en Kabouterberg. Kinderen kunnen er spelen in het land van de Slapende Reus. Leuke plek voor wat familiefotootjes.
  • Bobbejaanland: Als je op zoek bent naar wat meer opwinding, ligt Bobbejaanland niet ver van Kasterlee. Het is een pretpark met attracties voor alle leeftijden, van spannende achtbanen tot kindvriendelijke attracties.
  • Molse Meren: Op een korte afstand vind je de Molse Meren, waar je kunt genieten van de natuur, picknicken, wandelen en zelfs wat watersportactiviteiten kunt proberen.
  • Hidrodoe: Hidrodoe in Herentals is een educatief waterdoecentrum dat leuk is voor kinderen. Ze kunnen hier van alles leren over water en wetenschap door middel van interactieve tentoonstellingen.
  • Domein De putten: een binnen- en buitenspeeltuin en de mogelijkheid om allen samen te eten, het hoort ook bij een familieweekend.
  • Natuurreservaat De Liereman: Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het natuurreservaat De Liereman een aanrader. Het is een prachtig natuurgebied met wandelpaden en observatiepunten waar je van de flora en fauna kunt genieten.
  • Fietsen: De regio rond Kasterlee is ook zeer geschikt om per fiets te verkennen. Er zijn verschillende fietsroutes die je langs mooie landschappen en pittoreske dorpjes leiden.

Vergeet niet lokale evenementen en activiteiten te checken die mogelijk plaatsvinden tijdens je bezoek, zodat je het meeste uit je verblijf kunt halen. Veel plezier in Kasterlee!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *