Weekend in België

Met kinderen

Gent in Oost-Vlaanderen is één van de mooiste steden van Vlaanderen / België. Er is een heuse tweestrijd aan de gang met Brugge, maar de beste manier om dit te ontdekken is door zelf even af te zakken richting beide steden. In dit artikel bespreken we Gent en in welke mate de stad geschikt is voor kinderen. Een weekendje met kids (van welke leeftijd dan ook) is eigenlijk altijd een goed idee. Zintuigen prikkelen, nieuwe oorden verkennen en de ogen de kost geven, … Het is iets wat niet alleen volwassenen graag doen. Een weekendje Gent met kinderen? Zeker een goed idee.

Activiteiten voor kinderen

  • Gravensteen: In het hart van Gent ligt het imposante Gravensteen, een middeleeuws kasteel met torens, kantelen en een ophaalbrug. Kinderen zullen genieten van het verkennen van de verdedigingswerken en het ontdekken van de geschiedenis van het kasteel.
  • Het Belfort van Gent: Beklim de 300 treden van het Belfort voor een adembenemend uitzicht over de stad. De tocht omhoog is avontuurlijk en educatief, en kinderen zullen versteld staan van het indrukwekkende carillon.
  • Kinderboerderij De Campagne: Op een korte afstand van het stadscentrum bevindt zich Kinderboerderij De Campagne. Hier kunnen kinderen interactie hebben met boerderijdieren, zoals geiten en kippen, en deelnemen aan educatieve activiteiten.
  • Het STAM (Stadsmuseum Gent): Het STAM biedt een boeiende kijk op de geschiedenis van Gent. Speciale kindertours en interactieve tentoonstellingen maken het leerzaam en leuk voor jonge ontdekkingsreizigers.
  • Boottocht op de Leie: Maak een ontspannen boottocht op de pittoreske Leie. Kinderen zullen genieten van het varen langs historische gebouwen en het ontdekken van de stad vanuit een uniek perspectief.
  • Speelpleinen en Parken: Gent heeft verschillende speelpleinen en parken, zoals het Citadelpark en het Zuidpark, waar kinderen vrij kunnen spelen. Neem een picknick mee en geniet van een ontspannen dag in de buitenlucht.
  • Gentse Feesten: Tijdens de zomer staat Gent tien dagen lang in het teken van de Gentse Feesten. Gedurende de dag zijn er dan tal van activitieten op te merken, ook op kindermaat.

Gent met kinderen

Gent biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur en recreatie, waardoor het een fantastische bestemming is voor gezinnen met jonge kinderen. Over het algemeen vinden kinderen een weekendje ook leuk. (Hopelijk) veel buitenlucht, nieuwe oorden, veel activiteiten en geprikkelde zintuigen.