Weekend in België

Leuven

België bezit een hoop plekken die absoluut een weekend waard zijn. België is qua oppervlak best klein en alle bezienswaardigheden liggen dan ook vlakbij elkaar. Waar men ook verblijft, in de buurt valt altijd wel iets te beleven om er een aangename tijd te beleven. Betreffende steden is Leuven ook een noemenswaardige plaats. Mechelen, Hasselt en hoofdstad Brussel liggen allen vlabkij. De concurrentie is dus stevig. In dit artikel gaan we na waarom een weekend Leuven aan de order is.

Een weekend Leuven plannen

Een weekendje Leuven is absoluut een goed idee! Deze prachtige middeleeuwse stad in België heeft alles te bieden voor een heerlijk ontspannen en cultureel gevuld weekend. Of je nu houdt van historische architectuur, smakelijk eten, interessante musea of gewoon gezellig winkelen, Leuven heeft voor ieder wat wils. Een weekendje in Leuven is zo gevuld.

Hoogtepunten

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Leuven is de prachtige gotische Sint-Pieterskerk. Deze imposante kerk dateert uit de 15e eeuw en biedt een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de toren. Een beklimming van de 236 treden is absoluut de moeite waard voor het panoramische uitzicht.

Naast de Sint-Pieterskerk is de Oude Markt een absolute must-see. Deze uitgestrekte plek is omringd door historische gebouwen en staat bekend als de langste toog van Europa. Met zijn vele gezellige terrasjes en bars is de Oude Markt de ideale plek om te genieten van een drankje of om traditionele Belgische gerechten te proeven.

Een ander hoogtepunt van Leuven is de prachtige universiteit, een van de oudste ter wereld. Het Groot Begijnhof, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Neem de tijd om door de smalle straatjes te wandelen en te genieten van de mooie met bloemen versierde huizen en pittoreske tuinen.

Als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, moet je absoluut een bezoek brengen aan het M – Museum Leuven. Dit museum heeft een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunst, evenals prachtige historische werken. Maak een wandeling door de verschillende tentoonstellingsruimtes en laat je inspireren door de diverse kunstwerken.

Voor de geschiedenis liefhebbers is een bezoek aan het stadhuis van Leuven een must. Dit prachtige gotische gebouw dateert uit de 15e eeuw en is uitbundig versierd met beelden en ornamenten. Het stadhuis wordt beschouwd als een van de mooiste in Europa en is zeker een bezoek waard.

Naast alle culturele bezienswaardigheden biedt Leuven ook tal van winkelmogelijkheden. De Bondgenotenlaan is dé winkelstraat van de stad, waar je een breed scala aan modewinkels, boetiekjes en warenhuizen vindt. Struin door de gezellige straatjes en ontdek unieke items en lokale producten.

Last but not least, vergeet niet te genieten van de heerlijke Belgische keuken tijdens jouw weekendje Leuven. Proef de beroemde Belgische frieten, geniet van de vele lokale bieren, en laat je verwennen met de heerlijke chocolade.

Must see tijdens een weekendje Leuven

Kortom, Leuven biedt alles voor een perfect weekendje weg. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, lekker eten, of gewoonweg ontspannen, deze charmante stad heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om wat tijd vrij te maken om gewoon rond te dwalen en te genieten van de historische sfeer die Leuven te bieden heeft. Vergeet volgende zaken niet te bezichtigen tijdens een citytrip:

  1. Het stadhuis van Leuven: Het gotische stadhuis uit de 15e eeuw is een indrukwekkend gebouw met een prachtige gevel.
  2. De Universiteitshal: Dit historische gebouw is het hart van de oudste universiteit van de Lage Landen, de Katholieke Universiteit Leuven.
  3. De Grote Markt: Het bruisende centrale plein van Leuven is omringd door mooie historische gebouwen en gezellige terrassen.
  4. De Sint-Pieterskerk: Deze imposante gotische kerk heeft een bijzonder interieur en een prachtig uitzicht vanaf de toren.
  5. Het M-Museum Leuven: Dit museum voor moderne en hedendaagse kunst is gevestigd in een voormalig klooster en heeft een diverse collectie.
  6. Het Begijnhof van Leuven: Deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie is een rustige oase met traditionele huizen en een sfeervolle binnentuin.
  7. Het Sint-Donatuspark: Dit prachtige park is ideaal voor een ontspannen wandeling of een picknick in de natuur.
  8. Abdij van Park: Deze abdij uit de 12e eeuw is een mooie plek om te bezoeken en heeft vaak evenementen en tentoonstellingen.
  9. Het Leuvense bier: Leuven staat bekend om zijn biercultuur, dus het is zeker de moeite waard om een ​​van de vele gezellige biercafés te bezoeken en te genieten van een lokaal brouwsel. Ook de brouwerij van Stella Artois kan men een bezoekje brengen.
  10. Het Groot Begijnhof van Leuven: Dit is het grootste begijnhof van Vlaanderen en biedt een uniek inzicht in het leven van de begijnen in de Middeleeuwen.

Een overnachting boeken in het centrum van Leuven om zo meerdere dagen te kunnen genieten van de Leuvense pracht tijdens een weekendje Leuven is zeker verstandig. Eventueel kan men iets langer reizen en de omgeving wat verkennen. Meerdere Belgische bezienswaardigheden liggen namelijk in de buurt.