Weekend in België

Top 10

Leuven, een charmante universiteitsstad in België, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige sfeer en architectonische pracht. Het is een leuke afwisseling indien men normaliter Brugge, of Gent bezoekt. Hier zijn de top 10 dingen die je moet doen tijdens een citytrip naar Leuven:

  1. De Grote Markt: Begin je verkenning van Leuven op de Grote Markt, het bruisende hart van de stad. Bewonder het gotische stadhuis, omringd door indrukwekkende gildehuizen, en geniet van de levendige sfeer van dit historische plein.
  2. De Universiteitsbibliotheek: Bezoek de imposante Universiteitsbibliotheek, die een opvallende mix van gotische en renaissance-architectuur vertoont. Het is een van de oudste bibliotheken van België en herbergt een schat aan oude manuscripten en boeken.
  3. De Kruidtuin: Ontspan in de Kruidtuin, de oudste botanische tuin van België. Wandel door de prachtige plantencollecties, geniet van de rustige omgeving en bewonder het historische kassencomplex.
  4. Het M-Museum Leuven: Duik in de hedendaagse kunstscene van Leuven in het M-Museum. Dit innovatieve museum herbergt een diverse collectie moderne kunst en organiseert regelmatig boeiende tentoonstellingen.
  5. De Oude Markt: Ervaar het bruisende nachtleven van Leuven op de Oude Markt, ook wel bekend als “de langste toog ter wereld” vanwege de vele cafés en bars langs dit plein. Het is een geweldige plek om ’s avonds te ontspannen en te genieten van een Belgisch biertje.
  6. Het Begijnhof: Wandel door het Begijnhof, een rustige oase van groen en historische gebouwen. Dit UNESCO-werelderfgoed biedt een glimp van het leven in vroegere tijden en is een ideale plek voor een ontspannen wandeling.
  7. De Sint-Pieterskerk: Bezoek de imposante Sint-Pieterskerk, een gotische kerk met een rijke geschiedenis en prachtige kunstwerken. Het hoogtepunt is het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts, een meesterwerk uit de Vlaamse Primitieven.
  8. Het Ladeuzeplein: Bewonder het Ladeuzeplein, omringd door universiteitsgebouwen en het indrukwekkende bibliotheekgebouw. Het plein is vaak het toneel van evenementen en markten, waardoor het een levendige ontmoetingsplaats is.
  9. Stella Artois Brouwerij: Ontdek de geheimen van het brouwen van het beroemde Belgische bier in de Stella Artois Brouwerij. Neem deel aan een rondleiding en proef verschillende bieren om de rijke biercultuur van België te ervaren.
  10. Het Leuvense Stadhuis: Sluit je trip af met een bezoek aan het gotische stadhuis van Leuven, een meesterwerk van de Brabantse gotiek. Bewonder de gedetailleerde beelden en ornamenten die dit historische gebouw sieren.

Leuven, met zijn combinatie van historische pracht en levendige studentensfeer, biedt een unieke en boeiende ervaring voor elke bezoeker. Of je nu door de oude straten wandelt, geniet van kunst en cultuur, of ontspant op een van de levendige pleinen, Leuven zal je betoveren met zijn charme. Vergeet niet de lokale lekkernijen te proeven, zoals Belgisch bier en chocolade, om je verblijf in deze bruisende stad compleet te maken.