Weekend in België

Op vakantie in de Voerstreek

De Voerstreek, gelegen in het zuidoosten van België in de provincie Limburg, is een betoverend gebied dat bekend staat om zijn rustieke charme en natuurlijke pracht. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, weelderige bossen en pittoreske dorpjes met traditionele vakwerkhuizen. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van een uitgebreid netwerk van paden dat hen door deze idyllische omgeving leidt.

Wat te doen tijdens een weekend Voerstreek?

  • Wandelen en Fietsen: De Voerstreek is ideaal voor wandelaars en fietsers. Er zijn talloze wandel- en fietspaden die je door de groene heuvels, bossen en langs pittoreske dorpjes leiden. De natuurlijke schoonheid van de omgeving maakt het een geweldige plek voor ontspannende tochten.
  • Commanderij van Sint-Pieters-Voeren: Dit historische gebouw dateert uit de 12e eeuw en is een voormalige commanderij van de Duitse Orde. Het gebouw en de omringende tuinen zijn te bezichtigen.
  • Bezoek aan de Dorpen: Verken de charmante dorpjes in de Voerstreek, zoals ‘s-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren en Sint-Pieters-Voeren. Bewonder de traditionele vakwerkhuizen en geniet van de rustige sfeer.
  • Het Graf van de Reus: In ‘s-Gravenvoeren vind je het Graf van de Reus, een indrukwekkend grafmonument dat teruggaat tot de 17e eeuw. Volgens de legende zou hier een reus begraven liggen.
  • Wijngaarden: De Voerstreek staat ook bekend om zijn wijngaarden. Bezoek een lokale wijngaard en proef de heerlijke lokale wijnen.
  • Commanderie van Groot-Bijgaarden: Dit is een kasteelachtig complex in Sint-Pieters-Voeren met een historische en culturele waarde. Het is vaak het decor voor evenementen en tentoonstellingen.
  • De Panorama- en de Strokapel: Geniet van een prachtig uitzicht over de Voerstreek vanaf de Panorama, een heuvel in de buurt van Sint-Martens-Voeren. In de buurt vind je ook de Strokapel, een kapelletje dat een bezoek waard is.
  • Culinaire Ervaringen: Ontdek de lokale gastronomie in de Voerstreek. Proef streekproducten en geniet van heerlijke gerechten in de lokale restaurants.
  • Natuurgebieden: Naast de glooiende heuvels en weidse landschappen, zijn er ook enkele natuurreservaten in de Voerstreek, zoals Altenbroek en de Voerstreekbossen. Perfect voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

Boek een weekendje in de Voerstreek

De Voerstreek biedt een harmonieuze mix van natuurlijke pracht, historisch erfgoed en culinaire geneugten, waardoor het een ideale bestemming is voor een ontspannen en schilderachtig weekendje weg.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *