Weekend in België

Opaalkust

Op het vlak van weekendjes en citytrips hoeven we eigenlijk België niet te verlaten. Ons kleine landje heeft een hoop te bieden op vlak van uitstapjes. Steden zoals Brugge, Gent, en Brussel trekken jaarlijks miljoenen toeristen en dan is er ook nog het prachtige, groene deel: de Ardennen. Uiteraard doen onze buurlanden niet onder. Frankrijks en toerisme, het zijn bijna synoniemen. Indien we net over de grens even gaan kijken, dan merken we verschillende zaken op: een citytrip naar Rijsel en een weekend naar één van de mooiste steden van Europa: Parijs zijn dan noemenswaardige zaken. Ook de Opaalkust is een leuke plek om een weekend te vertoeven. De prachtige kliffen zijn geliefd bij wandelaars. Hoogtijd om dit eens te bekijken.

Een weekend naar de Opaalkust

De Opaalkust is een prachtige kustlijn in het noorden van Frankrijk. De regio staat bekend om haar ruige kliffen, uitgestrekte stranden en schilderachtige dorpjes. Voor iedereen die houdt van natuur, geschiedenis en cultuur is er genoeg te beleven aan de Opaalkust. Een lange wandelingen, of fietstocht en vervolgens van de gastronomie genieten is de boodschap.

Bezienswaardigheden

Een van de bekendste bezienswaardigheden aan de Opaalkust is Cap Blanc-Nez. Deze imposante klif rijst 134 meter boven de zeespiegel uit en biedt een adembenemend uitzicht over de regio. Je kunt hier prachtige wandelingen maken langs de kliffen en genieten van de indrukwekkende natuur.

Een andere must-see aan de Opaalkust is Cap Gris-Nez. Net als Cap Blanc-Nez biedt deze klif een panoramisch uitzicht over de kustlijn. Cap Gris-Nez staat ook bekend om haar vogelrijkdom, dus vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast kun je langs de kustlijn mooie strandwandelingen maken en genieten van het geluid van de golven.

Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer is de grootste stad aan de Opaalkust en heeft ook veel te bieden. Het historische centrum is prachtig bewaard gebleven en je kunt hier heerlijk rondslenteren en genieten van de sfeer. Bezoek ook zeker het Nausicaá, het grootste zeeaquarium van Europa. Hier kun je alles leren over het zeeleven en zelfs haaien van dichtbij bewonderen.

Wissant en Calais

In het dorpje Wissant kun je genieten van een ontspannen sfeer en een prachtig strand. Het is een populaire plek onder surfers vanwege de goede golven. Het nabijgelegen natuurreservaat van Platier d’Oye is ook zeker een bezoek waard. Hier kun je wandelen door schilderachtige duinen en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Een andere historische stad aan de Opaalkust is Calais. Hier kun je een bezoek brengen aan het beroemde kunstmuseum Le Musée des Beaux-Arts et de la Dentelle, waar je werken kunt bewonderen van onder andere Rodin en Rembrandt. Daarnaast is Calais ook bekend vanwege de veerverbinding met Engeland. Overweeg dus zeker een dagtrip naar Dover als je aan de Opaalkust bent.

Voor liefhebbers van geschiedenis is het oorlogsmuseum La Coupole een absolute aanrader. Dit museum bevindt zich in een voormalige V2-raketbasis en vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en de rol van de regio in het conflict. Het museum biedt een unieke en indrukwekkende ervaring.

Tot slot is het ook zeker de moeite waard om de culinaire hoogstandjes van de Opaalkust te ontdekken. Probeer de versegerechten, zoals mosselen en garnalen, en geniet van de lokale specialiteit: Maroilles-kaas. Daarnaast vind je langs de kust veel knusse restaurants en gezellige strandtenten waar je kunt genieten van een goed glas wijn.

Weekendje Opaalkust

Kortom, de Opaalkust is een veelzijdige en prachtige bestemming waar genoeg te beleven is. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis of lekker eten, aan de Opaalkust vind je het allemaal. Verken de kliffen, geniet van de stranden en laat je betoveren door de charme van de Opaalkust.