Weekend in België

Top 10

Brussel, de hoofdstad van België en de de facto hoofdstad van de Europese Unie, is een stad vol contrasten en diversiteit. Van historische monumenten tot moderne kunst, van culinaire hoogstandjes tot bruisende markten, Brussel heeft voor elk wat wils. Hier zijn de top 10 dingen die je moet doen tijdens je citytrip naar Brussel:

Hoogtepunten Brussel

  1. De Grote Markt: Begin je verkenning van Brussel op de Grote Markt, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit indrukwekkende plein wordt omringd door prachtige gildehuizen en het stadhuis, en het is de perfecte plek om de sfeer van de stad op te snuiven.
  2. Het Atomium: Breng een bezoek aan het futuristische Atomium, een icoon van Brussel dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de bovenste bollen en ontdek de fascinerende geschiedenis van dit architectonische meesterwerk.
  3. Manneken Pis: Een bezoek aan Brussel is niet compleet zonder een glimp op te vangen van het beroemde Manneken Pis-beeldje. Dit kleine standbeeld van een plassend jongetje is een symbool van de Brusselse humor en eigenzinnigheid.
  4. Het Koninklijk Paleis: Verken het Koninklijk Paleis van Brussel, de officiële residentie van de Belgische koninklijke familie. Hoewel het paleis zelf alleen in de zomer toegankelijk is, kun je het indrukwekkende gebouw bewonderen en een wandeling maken in de aangrenzende Warandepark.
  5. Magritte Museum: Ontdek de surrealistische wereld van de beroemde Belgische kunstenaar René Magritte in het Magritte Museum. Bewonder zijn meesterwerken en krijg inzicht in zijn unieke kijk op kunst en realiteit.
  6. Parlementsgebouwen van de Europese Unie: Neem een kijkje bij de gebouwen van de Europese Unie, zoals het Europees Parlement en de Europese Commissie. Brussel speelt een cruciale rol in de Europese politiek, en het is interessant om de plekken te verkennen waar belangrijke beslissingen worden genomen.
  7. Stripmuseum: België staat bekend om zijn rijke striptraditie, en het Stripmuseum in Brussel is gewijd aan deze kunstvorm. Ontdek de geschiedenis van strips, bewonder originele tekeningen en kom meer te weten over beroemde Belgische stripfiguren zoals Kuifje en de Smurfen.
  8. De Koninklijke Serres van Laken: Als je Brussel in het voorjaar bezoekt, mis dan niet de kans om de Koninklijke Serres van Laken te verkennen. Deze prachtige serres, ontworpen door Alphonse Balat, zijn normaal gesproken slechts enkele weken per jaar geopend voor het publiek.
  9. Belgisch Stripcentrum: Naast het Stripmuseum kun je ook het Belgisch Stripcentrum bezoeken. Dit centrum is gehuisvest in een prachtig art-nouveaugebouw en biedt een uitgebreide kijk op de geschiedenis van het stripverhaal in België.
  10. Culinair genieten: Last but not least, geniet van de heerlijke Belgische keuken. Proef chocolade in een van de vele chocolatiers, proef Belgische wafels op straatstalletjes en vergeet niet om mosselen met friet te proberen, een klassiek Belgisch gerecht.

Brussel is een stad die de perfecte balans vindt tussen geschiedenis, kunst, politiek en gastronomie. Of je nu de historische bezienswaardigheden wilt verkennen, wilt genieten van de lokale keuken of geïntrigeerd bent door de Europese instellingen, Brussel heeft voor iedereen iets te bieden. Vergeet niet om ook wat tijd door te brengen in de verschillende wijken van de stad, zoals het trendy Elsene of het levendige Sint-Gillis, om de diverse atmosfeer van Brussel volledig te ervaren.