Weekend in België

Top 10 Vogezen


De Vogezen, gelegen in het oosten van Frankrijk, staan bekend om hun schilderachtige landschappen, groene valleien en indrukwekkende bergtoppen. Indien we België eens wensen te verlaten, dan zijn de Vogezen een goede optie. Zo ver rijden is het nu ook weer niet en de heuvels zijn er een stuk hoger en indrukwekkender dan in de Belgische Ardennen. Hier zijn de 10 mooiste plekjes in de Vogezen die een bezoek meer dan waard zijn.

  • La Bresse-Hohneck: Adembenemend uitzicht op de hoogste piek La Bresse-Hohneck is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Met 1.363 meter is de Hohneck de hoogste piek van de Vogezen. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en omvat een panoramisch zicht op de omliggende bergen en groene valleien.
  • Gérardmer: Schilderachtig meer en charmant stadje Het meer van Gérardmer, omringd door dennenbossen, biedt een serene omgeving. Gérardmer zelf is een charmant stadje met gezellige straatjes, lokale markten en een scala aan recreatieve activiteiten op en rond het meer.
  • Route des Crêtes: Schilderachtige autoroute met panoramisch uitzicht De Route des Crêtes is een schilderachtige autoroute die de hoogste toppen van de Vogezen verbindt. Onderweg word je getrakteerd op adembenemende panorama’s, met mogelijkheden om te stoppen en te genieten van het uitzicht.
  • Château du Haut-Koenigsbourg: Historisch kasteel met allure Het imposante Château du Haut-Koenigsbourg torent uit boven de beboste heuvels. Dit middeleeuwse kasteel biedt niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een prachtig uitzicht op de omliggende regio.
  • Ballon d’Alsace: Iconische berg met natuurpracht De Ballon d’Alsace is een iconische berg die zowel in de zomer als in de winter bezoekers trekt. Wandelpaden leiden naar de top, waar je wordt beloond met een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen.
  • Lac Blanc: Betoverend bergmeer Lac Blanc, gelegen op meer dan 1.000 meter hoogte, is een betoverend bergmeer omgeven door beboste hellingen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt een vredige ontsnapping aan de drukte.
  • Cascade de Tendon: Schilderachtige waterval verscholen in het bos Diep verscholen in het bos, presenteert Cascade de Tendon zich als een schilderachtige waterval. De wandeling naar deze verborgen schat voert je door weelderige bossen en beloont je met het rustgevende geluid van stromend water.
  • Rocher Hans: Uitdagende rotsformatie voor klimliefhebbers Rocher Hans is een uitdagende rotsformatie die klimliefhebbers aantrekt. Gelegen te midden van groene bossen, biedt het niet alleen avontuurlijke mogelijkheden maar ook een prachtige natuurlijke omgeving.
  • Kaysersberg: Schilderachtig dorp met vakwerkhuizen Kaysersberg, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, charmeert met zijn geplaveide straatjes, vakwerkhuizen en bloemrijke balkons. De sfeer van dit pittoreske dorp ademt geschiedenis en authenticiteit.
  • Lac de Lispach: Rustig bergmeer omringd door bossen Het Lac de Lispach is een rustig bergmeer dat wordt omringd door dennenbossen. Een wandeling rond het meer biedt niet alleen ontspanning maar ook een kans om de lokale flora en fauna te bewonderen.

Een vakantie in de Vogezen

De Vogezen zijn een juweel in het Franse landschap, waar natuur, geschiedenis en authenticiteit samenkomen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of gewoon wilt genieten van de rustige schoonheid van de bergen, de Vogezen hebben voor ieder wat wils. Hoogtijd om zelf even af te zakken naar de regio. Er zijn voldoende toeristische voorzieningen voor elk budget. De beste manier om de pracht te ervaren is uiteraard door zelf even rond te trekken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *