Weekend in België

Weekendje weg in België – inspiratie

Een weekendje weg in België? De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn een hoop steden die een meerdaags bezoek waard zijn, maar het hoeft eigenlijk helemaal geen stad te zijn. Een weekendje in de natuur is net zo’n goed idee en in de buurt valt er altijd wel een culturele uitstap te beleven. België is klein qua oppervlak en men kan perfect zaken combineren. Hier volgen een hoop suggesties voor een uitstap in België. Weet natuurlijk dat dit lijstje uiterst selectief is en dat een hoop meer mogelijk is. Tijdelijk inspiratieloos? Na het doornemen van onderstaand artikel werd het geschikte weekend zo gevonden.

Mooie plekken in België: inspiratie

Brugge

Een charmante middeleeuwse stad met grachten en historische gebouwen. Volgens velen de mooiste stad van België en zeker een bezoek van 3 dagen waard. Ook het Brugse Ommeland mag worden gezien. Lees meer: Weekendje Brugge.

Gent

Een bruisende studentenstad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. De prijs van ‘mooiste stad van België’ zal een tweestrijd tussen Gent en Brugge worden. De gelijkenissen zijn best treffend. Prachtige stad in een historisch kader en ook hier speelt water een belangrijke rol. In Gent is er de Leie en Brugge heeft dan weer de Brugse Reien. Een boottochtje maken is dus zeker aan de orde. Vergeet voor de rest de wandelschoenen niet tijdens een weekendje Gent. Wandelen is de boodschap.

Antwerpen – bekend om zijn mode en diamanten, en heeft een levendige kunstscene.

Brussel – de hoofdstad van België, waar je de Grote Markt en het Atomium kunt bezoeken. Internationaal gezien een topper van formaat. De stad komt niet altijd even positief in het nieuws, maar op het vlak van een uitstap valt er een hoop te beleven. Een speciale vermelding: de Kerstmarkt. Zak tijdens de donkere dagen zeker eens af naar één van de grootste Kerstmarkten van Europa.

Mechelen – een stad vol historische gebouwen, kerken en musea.

Leuven – bekend om zijn oude universiteit en gezellige pleinen.

Durbuy

Een pittoresk stadje in de Ardennen, perfect voor natuurliefhebbers. Een populaire plek onder de toeristen en eigenlijk volledig gericht op het toerisme. Het kleinste stadje van België is … best klein. Er valt toch genoeg te beleven. Eens rondslenteren door het historische centrum, culinair genieten en uiteraard ook de groene omgeving verkennen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers. De Ardennen bezoeken met kinderen is altijd een geslaagd idee. Een bezoek aan Durbuy staat dan vaak op de agenda.

Namen – gelegen aan de Maas met prachtige architectuur en een indrukwekkende citadel.

Luik – een levendige stad met een opvallende mix van oude en moderne gebouwen. Eerlijk is eerlijk: het is een speciale stad en niet iedereen kan de stad appreciëren.

Dinant – beroemd om zijn indrukwekkende citadel en de mooie Maasvallei.

Ieper – met zijn historische monumenten en herdenkingsplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog.

Knokke-Heist – een populaire badplaats met prachtige stranden en exclusieve winkels.

Oostende – een bruisende kuststad met een levendig cultureel leven en lange promenade.

Hasselt – bekend om zijn gezellige pleinen, Mode Museum en jeneverstokerijen.

Kortrijk

Met zijn beroemde Broeltorens en een historisch centrum vol winkels en restaurants. Me kan het niet vergelijken met Brugge en Gent (telkens op zo’n 30 minuten rijden), maar ook in Kotrijk kan men wel een weekend vullen. In de buurt vindt men het Bellegembos en iets verder zijn er ook de Vlaamse Ardennen en het Kluisbos. In Kortrijk zelf kan men ‘K in Kortrijk’ vinden, een shoppingcomplex. Ook de autovrije winkelstraat, de Markt en het Beginhof komt men automatisch tegen tijdens een wandeling doorheen het centrum.

Bergen – een stad met veel historische bezienswaardigheden en een bruisend cultureel leven.

Tongeren – bekend om zijn Antiekmarkt en het Gallo-Romeins Museum.

Rochefort – met zijn bekende klooster en het prachtige landschap van de Ardennen.

Bouillon – een schilderachtig stadje aan de rivier de Semois, met een indrukwekkend middeleeuws kasteel.

Uw uitje in België?

Dit zijn slechts enkele van de vele mooie bestemmingen in België waar je kunt genieten van een weekendje weg. Elke stad heeft zijn eigen unieke charme en bezienswaardigheden om te ontdekken. Véél hangt natuurlijk af van het reisgezelschap. Indien het een shopweekend betreft, dan heeft het weinig zin om een kamer in een gehucht in de Ardennen te boeken. Men trekt dan beter naar Antwerpen, Brugge, Gent, of Brussel. Mogelijkheden voldoende. Hoogtijd om ergens een hotelkamer te boeken en te genieten van de Belgische pracht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *