Weekend in België

Met kinderen

In België trekken mensen graag naar de Ardennen en naar de Belgische Kust. Gedurende het jaar wordt er altijd wel ergens een weekendje geboekt. Het groen en de rust van de Ardennen staat in schril contrast met de vaak volgebouwde kust, maar beide streken zijn geliefd en leven als het ware van het toerisme. Dagjestoeristen trekken in de zomer massaal naar de zee om er afkoeling te zoeken. Het maken van een strandwandeling, een duik nemen in de zee en genieten van het strand zijn zaken die dan centraal staan. De Kust met (jonge) kinderen bezoeken is ook een goed idee. De streek is zeker kindvriendelijk. Meerdere activiteiten richten hun pijlen op jonge gezinnen. In dit artikel gaan we na hoe we een weekendje aan de kunst, met kinderen, kunnen optimaliseren.

Aan de zee met kinderen

  1. Strandplezier: Geniet van een dagje spelen op het strand. Bouw zandkastelen, speel beachvolleybal, frisbeeën of gewoon lekker zonnebaden. Vergeet niet om zonnebrandcrème en strandspelletjes mee te nemen.
  2. Kusttramrit: Maak een ritje met de kusttram en geniet van het uitzicht op de kust. Je kunt in- en uitstappen bij verschillende kustplaatsen, zoals Oostende, Blankenberge of Knokke-Heist.
  3. Plopsaland De Panne: Breng een bezoek aan dit populaire pretpark met attracties gebaseerd op bekende kinderfiguren zoals Kabouter Plop, Wickie de Viking en Maya de Bij. In België is dit één van de leukste pretparken, gericht op kinderen.
  4. Minigolf: Speel een potje minigolf op een van de vele banen langs de kust. Dit is een leuke activiteit voor het hele gezin.
  5. Fietsen – gocart: Huur fietsen en maak een ontspannen fietstocht langs de kust. Er zijn verschillende fietsroutes die geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen.
  6. Zeilwagenrijden: Probeer zeilwagenrijden op het strand. Dit is een leuke en unieke ervaring, waarbij je in een voertuig met een zeil over het strand kunt racen.
  7. Bezoek aan een speelplein: Verschillende kustplaatsen hebben speelpleinen met speeltoestellen en glijbanen waar kinderen kunnen spelen en plezier maken. Voornamelijk in de zomer kan men langs de zeedijk gigantische (betalende) speelpleinen opmerken.
  8. Kustwandelingen: Maak een wandeling langs de kust en geniet van de mooie uitzichten. Veel kustplaatsen hebben wandelroutes die ook geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen.
  9. Slenteren langs de zeedijk: De zeedijk is de plaats van actie. Tijdens de zomermaanden krioelt er het van het volk en er valt een hoop te beleven: go-cart huren, ijsje eten, dynamiek van een stad beleven.

Aan de Kust kan men meerdere noemenswaardige plekken opmerken. Boek bij voorbaat een kamer met zicht op zee en geniet van een weekendje zee met de kinderen.